Cursul de asociere genetică MDC Berlin 2018

Cursul de asociere genetică
Cu aplicarea la analiza datelor de secvențiere si genotipare
29 octombrie - 2 noiembrie 2018

Centrul Max Delbrück (MDC) pentru Medicina Moleculară
Berlin, Germania
Informatii generale

Al șaptelea curs anual al Asociației de Genetică Genetică din Berlin va avea loc la MDC din Berlin, în perioada 29 octombrie-2 noiembrie 2018. Scopul cursului este de a preda participanților la curs atât teoria, cât și aplicarea metodelor de analiză a asociației populațiilor, cu emfaza asupra analizei secvenței intregului genom și exom.

Costul cursului de 5 zile este de 975 EUR pentru cercetătorii dintr-o instituție academică și 1.950 EUR pentru persoane fizice de la companii private (pentru profit). Această taxă include taxele de școlarizare, vineri de luni de seară și cheltuieli legate de curs (manuale, etc.), dar nu și camere sau mese. Sunt disponibile locuințe pentru participanții la curs, la MDC și la hoteluri din apropiere.

Accentul este pus pe strategiile de cartografiere genetică a trasaturilor umane complexe. Acesta va include teoria, precum și exerciții practice. Exercițiile vor fi realizate folosind o varietate de programe computerizate (PLINK, GenABEL, MACH, UNPHASED, EIGENSTRAT, Variant Association Tools (VAT), SEQPower și R etc.) și cu creion și hârtie. Accentul pe acest curs se referă la analiza genomului întreg și a datelor exomului bazate pe populație, inclusiv date despre genotip și secvență. SUBIECTELE includ: analiza de asociere a trasaturilor calitative si cantitative; marker unic și analiză haplotip; analiza datelor privind asocierea întregului genom; complexitatea trăsăturilor Analiza variată a asocierii variantelor următoare a secvenței de date; controlul calității datelor pentru datele de secvență de genotip și NGS; reconstrucția haplotipului; selectarea tagSNP; controlul genomic, analiza componentelor principale, etc; estimarea mărimii puterii și a eșantionului pentru datele genotipului și a variantelor rare; permutare (estimarea valorilor p empirice); și rata de descoperire falsă (FDR). Organizatorii și instructorii cursului sunt Suzanne Leal (Colegiul de Medicină Baylor) și Michael Nothnagel (Universitatea din Köln).
Mai multe informatii

Pentru informații suplimentare despre curs, vă rugăm să contactați Suzanne Leal:
sleal@bcm.edu sau suzannemleal@gmail.com
Termenul de depunere a cererilor 1 iulie 2018
link pagina evenimentului


Tel: +1 (713) 798-4011
Fax: +1 (713) 798-4012

Înapoi

Sponsori

Parteneri