Daca aveti intrebari adaugati un comentariu mai jos. Un doctor din echipa noastra va va raspunde cat de curand posibil.
14 martie 2011 22:03
# 1
16 mai 2011 15:05
# 2
as vrea sa aflu unde pot faceun test ,in care pot afla varsta mea biologica, adica lungimea telomerilor de pe cromosomi?
am auzit ca in strainatate se fac deja!
la noi unde sunt astfel de centre si cat costa o analiza?
08 iunie 2011 00:06
# 3
Din pacate nu se poate face in Romania un astfel de test. Nici in strainatate nu se fac, de rutina, astfel de teste. Studiile legate de telomere si corelatia lor cu varsta biologica sunt inca in faza de cercetare. Corelatiile care exista nu sunt suficient de sensibile pentru a stabili exact varsta biologica.
18 august 2011 12:08
# 4
Fetita mea a fost diagnosticat cu Sindrom Nefrotic congenital. As vrea sa va intreb unde am putea face o analiza genetica pentru a vedea daca este ereditara, si cam cat costa o astfel de analiza?
08 septembrie 2011 09:09
# 5
As dori sa stiu unde poate fi facut un test pentru sindromul Ehlers-Danlos, biopsie cutanata. Diagnosticul a fost pus unui copil de 2 ani, fara ca acest test sa fie facut.
18 octombrie 2011 14:10
# 6
baietelul meu in varsta de 4 ani a fost diagnosticat cu amiotrofie muscular spinala. exista vreun tratament pt aceasta boala? Cum il va afecta aceasta boala? exista sanse pentru noi parinti sa mai putem avea un copil sanatos?
30 noiembrie 2011 22:11
# 7
Sindromul Ehlers Danlos are multe forme clinice si genetice. Se poate face biopsie acolo unde exista o echipa multidisciplinara, formata din genetician, pediatru (daca este vorba de un copil), chirurg, anestezist, anatomo-patolog etc. In Timisoara exista o astfel de echipa si daca s-a considerat necesar s-a efectuat biopsie. Daca diagnosticul clinic este suficient de convingator, este mai utila testarea genetica.
30 noiembrie 2011 23:11
# 8
Amiotrofia musculara spinala este o boala foarte grava la copil si nu exista inca un tratament specific. Despre evolutia bolii este mai bine sa se dicute in functie de manifestarile bolii, pentru fiecare caz in parte. Cat priveste riscul de reaparitie a bolii la alt copil al cuplului, acest risc exista si este posibila testarea parintilor, care pot fi amandoi purtatori ai mutatiei dar clinic sanatosi.
01 decembrie 2011 00:12
# 9
Pentru sindromul nefrotic congenital exista un centru genetic in Anglia, in care lucreaza un tanar genetician din Romania. El este implicat in cercetarea genetica a sindromului nefrotic si ne va testa cazurile care se incadreaza in criteriile lotului cercetat de aceasta echipa. Daca vom avea mai multe date despre copilul D-voastra vom incerca aceasta solutie, care este gratuita.
1 2 3 urmatoarea