Inregistrare la Consiliul European de Genetică Medicală

Dragi colegi,
 
Profesioniștii care lucrează ca specialiști în Genetica Umana se pot adresa la Consiliul European de Genetică Medicală (EBMG) pentru înregistrare.

EBMG a elaborat un set de standarde și un curriculum pentru geneticienii de laborator clinici care efectuează analiza materialului genetic. Aceste standarde reflectă consensul în rândul experților din acest domeniu dintr-o gamă largă de țări europene și se aplică profesioniștilor instruiți în știința clinică sau în medicină, care lucrează în laboratoarele clinice de genetica .

Pentru a asigura siguranța pacienților, EBMG recomandă foarte ferm faptul că geneticienii din laboratoarele clinice care efectuează teste genetice în scopuri clinice ar trebui să urmeze o formare și o educație (în mod normal cu o durată de 5 ani) care să includă toate acele subiecte din curriculum-ul european. În plus, aceștia ar trebui să poată demonstra competența în domeniile definite de standardele EBMG.

EBMG clarifică faptul că aceste standarde și curriculum nu îndeplinesc cerințele pentru acei profesioniști medicali instruiți în genetică și genomică clinică, nevoile cărora trebuie să acopere întinderea diagnosticului clinic, familiaritatea cu tehnicile de laborator, interpretarea datelor și consilierea genetică .
 
Pentru inregistrare gasiti toate detaliile aici:
https://www.eshg.org/clg.0.html
 
Despre procesul de înregistrare:
https://www.eshg.org/587.0.html
 
Înregistrarea online este deschisă numai între 15 iulie și 15 septembrie:
https://www.eshg.org/695.0.html

Înapoi

Sponsori

Parteneri